Kackerlackor

Som företagskund kan du kontakta oss på 010-470 49 50  eller mejla

Som privatperson kan du kontakta oss på 010-470 49 55  eller mejla

Tecken på kackerlackor

Det är ofta lättare att upptäcka spår av kackerlackor än själva skadeinsekten.

Kackerlackor är mest aktiva under natten. Under dagen föredrar de att hålla sig gömda i sprickor och springor. De kommer ut på natten för att hitta mat.

Kackerlackor dras till alla typer av livsmedel som är tillgängliga i ditt hem. De kommer att äta allt från livsmedel, papper, förpackningar, plast och textilier till animaliskt material (dvs. hamster- och kaninspillning).

Om du misstänker att du har problem med kackerlackor i ditt hem eller företag finns det några enkla sätt för att få bevis på det.

Tecken på kackerlacksangrepp

Några vanliga tecken kan hjälpa dig att identifiera ett eventuellt kackerlacksangrepp.

  • Ovanlig lukt - Ett etablerat kackerlacksangrepp ger en kvardröjande och obehaglig lukt som lämnar spår på de varorna som har varit i kontakt med kackerlackorna.

  • Kackerlacksspillning - Om de har tillgång till vatten kommer kackerlackorna att producera brun/svart cylindrisk spillning, ca 2mm lång.

  • Sekretspår - Om det finns gott om vatten, lämnar kackerlackorna sekretspår efter sig. Titta efter märken på golvet eller längs golvlisterna.

  • Ömsa skinn - Kackerlackor ömsar skinn 5 till 8 gånger när det går från nymf till vuxet stadie. Det hittar man ofta nära själva kackerlackorna.

  • Kontrollera badrum, kök och tvättstugor - tyska kackerlackor behöver värme och luftfuktighet så de kommer sannolikt att finnas i badrum, tvättstugor och kök. De är också duktiga klättrare och har inga problem att ta sig uppför släta ytor som glas och rostfritt stål tack vare sina klibbiga trampdynor på fötterna.

  • Kontrollera din källare - Orientaliska kackerlackor klarar svalare, fuktiga förhållanden och är vanligare i källare eller avlopp. Vid bra klimatförhållanden kan de överleva utomhus nära soptippar. De är inte lika duktiga klättrare som de tyska kackerlackorna, men klarar att klättra på grova väggar.

Orolig att du kanske har kackerlackor?

Om du har hittat något av tecknen ovan bör du ordna professionella behandlingar för att bli av med kackerlackor snabbt.

Ring oss för att ordna en inspektion av ditt hem eller företag.

En professionell lösning erbjuder ett effektivt sätt att bekämpa detta skadedjur och är det mest pålitliga sättet att förhindra framtida problem med kackerlackor.